Fluvius Partners

19 sept. 2023
Particulier Panneaux solaires Professionnelle

Eenvoudiger aanvraagproces aansluiting lokale productie-installaties 10-400 kVA

Bij Fluvius werken we constant aan de verbetering van onze processen, zodat we jou en jouw klant steeds beter en sneller vooruit kunnen helpen. We willen jullie op de hoogte stellen van enkele vereenvoudigingen in het aansluitproces voor lokale productie-installaties.

Aansluitproces 10 tot 56 kVA


Sinds 1 mei passen we een versnelde procedure toe voor aanvragen voor aansluiting van lokale productie-installaties tussen 10 en 56 kVA. De testperiode van dit project is ondertussen afgelopen, met succes. In dit segment rekenen we, wanneer de versnelde procedure toegepast kan worden, geen studiekosten meer aan voor de klant.

Aansluitproces 56 tot 400 kVA

Sinds 1 september voerden we een verdere vereenvoudiging in voor aanvragen lokale productie tussen 56 en 400 KVA. Dat zal opnieuw resulteren in een efficiëntere werking, een snellere doorlooptijd en dalende de kosten voor onze klant.

De wijziging is van toepassing voor offertes die uitgestuurd worden vanaf vrijdag 1 september. Op het moment dat de documenten met betrekking tot de installaties aan ons bezorgd worden, moet bijkomend een verklaring op eer toegevoegd worden over de werking van de netontkoppeling voor installaties met een omvormervermogen tot 400KVA. Dit betekent dat Fluvius voor deze offertes de kost voor het testen van de netontkoppelingsbeveiliging ook niet meer aanrekent. Ook wanneer er een beperking van de injectie opgelegd wordt, vragen we een verklaring op eer dat deze beperking ook weldegelijk werd ingesteld. Deze verklaringen op eer worden jullie bezorgd.

Bovendien vereenvoudigden we ook het aanvraagproces doordat we meteen peilen of er een productiemeter nodig is en of de bestaande aansluiting verzwaard moet worden.


Aussi intéressant

Septemberverklaring2

Septemberverklaring van de Vlaamse Regering

29 sept. 2023
Particulier Panneaux solaires Professionnelle

De aandachtspunten ivm zonnepanelen? 1. Maak nu nog gebruik van de tijdelijke 6% BTW-regeling, want vanaf 2024 stijgt de BTW op zonnepanelen terug naar 21% BTW voor woningen jonger dan 10jaar. 2....