SoliTek Blackstar: een keuze voor Europese zonnepanelen

28 okt. 2022
Zonnepanelen
Zonnepaneel Solitek Blackstar

SoliTek Blackstar: een keuze voor Europese zonnepanelen

Slim benut is zonne-energie nog steeds de goedkoopste bron van energie. Bovendien kosten zonnepanelen 3 keer minder dan 10 jaar geleden, terwijl ze elk jaar beter en beter worden. Er is een groot aanbod van zonnepanelen, maar vandaag richt Project Zero in Waregem zich op Europese panelen. Maak kennis met de SoliTek Blackstar.

Duurzame energie opwekken

SoliTek levert niet alleen zeer duurzame energietechnologieën, ze produceren deze ook op een milieuvriendelijke manier. Hun productiefaciliteit wordt aangedreven en gekoeld door een mix van zonne-energie en geothermische energie. Zo bespaart het bedrijf jaarlijks meer dan 400 ton CO2 aan uitstoot.

Door hun voortdurende innovatieve ontwikkeling is SoliTek dan ook een pionier. Hun zonnepanelen geven prioriteit aan levensduur en betrouwbaarheid en zijn bovendien volledig recycleerbaar. Deze duurzame en milieuvriendelijke panelen kregen dan ook een Cradle To Cradle-certificaat (C2C).

Zonnepaneel Solitek Blackstar zonder5

Veilige, kwalitatieve pv-panelen

De SoliTek Blackstar voldoet aan alle eisen voor kwaliteit en aan de hoogst mogelijke criteria voor Europese zonnepanelen. Project Zero kiest specifiek voor deze glas-glas zonnepanelen voor de hoge duurzaamheid. Waar de meeste zonnepanelen een afschrijftijd van 25 jaar hebben, gaat SoliTek naar een levensduur van 30 tot zelfs 50 jaar.

Daar komt nog bij dat je binnen de 4 à 9 jaar je zonnepanelen volledig terugverdient, waardoor je op lange termijn veel geld bespaart. SoliTek geeft een garantie van 30 jaar en een vermogensgarantie dat je na 30 jaar nog steeds 87% rendement geniet.

  • De zonnepanelen van SoliTek Blackstar
  • zijn glas op glas panelen met brandklasse A
  • worden geproduceerd met veilige materialen.
  • zijn beschermd tegen ammoniak en zware sneeuwlast
  • weerstaan corrosie door zout en mist.
  • zijn zelfreinigend.
Zonnepaneel Solitek Blackstar zonder3

Design en duurzaamheid gaan samen

De SoliTek Blackstar is een monokristallijn zonnepaneel, ook wel gekend als de zwarte zonnepanelen. Deze hebben een beter rendement dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. De Blackstar is ook een bifaciaal zonnepaneel: de zonnecellen aan beide zijden zetten licht om naar energie voor een hogere opbrengst.

Zonnepaneel Solitek Blackstar zonder4

De installatie van zonnepanelen

Bij de installatie van zonnepanelen speelt de ligging een rol. Je krijgt de grootste opbrengst als de panelen naar het zuiden gericht zijn. Bij een oriëntatie naar het oosten of het westen is er een verlies aan rendement van meer dan 30%. We raden een hellingshoek tussen 10° en 50° aan, afhankelijk van de windrichting waarnaar ze georiënteerd zijn.

Wie zonnepanelen wil plaatsen, heeft hier in principe geen vergunning voor nodig. Plaats je voor het eerst zonnepanelen, dan heb je recht op de eenmalige investeringspremie. Een van de voorwaarden is dat je jouw panelen laat plaatsen door een installateur met een certificaat van bekwaamheid.

Zonnepaneel Solitek Blackstar zonder5

Project Zero in Waregem heeft een uitgebreid gamma zonnepanelen.

Laat de zon in je hart en op je dak en kies, samen met Project Zero, voor een duurzame energiebron.


Ook interessant

PRODUCEER

SNEC in China

30 mei 2023
Zonnepanelen Professioneel Energieopslag

Een groenere wereld zonder CO2-uitstoot. Dat is waar Project Zero uit Waregem naar streeft. Zoeken naar nieuwe oplossingen voor hun professionele klanten. Op 24, 25 en 26 mei zijn ze in China op...