Spot on rail ledverlichting: zet jouw interieur in de efficiëntste spotlights

10 nov. 2022
Verlichting
Spot on rail zonder4

Spot on rail ledverlichting: zet jouw interieur in de efficiëntste spotlights

Zowel in bedrijven als in woningen is ledverlichting een slimme keuze en zowat een stilzwijgende norm. Waarom? Dat legt Project Zero in Waregem je graag uit. Welkom in de wereld van de railverlichting en de spot on rail.

Spot on rail

Waarom ledverlichting gebruiken?

Ledverlichting gebruik je omdat ze langer meegaat dan gewone lampen. Bovendien bespaar je energie en krijg je een betere lichtkwaliteit. Sommige ledlampen evenaren zelfs het daglicht. Verder bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals kwik en produceren ze geen giftige stoffen zoals infrarood- of uv-straling. Zo bouwen we allemaal samen aan de weg naar zero emissie.

Spot on rail3

De juiste sfeer creëren

Een van de duurzame opties is railverlichting. Dit wordt vaak in musea en winkels gebruikt, maar we vinden ze tegenwoordig meer en meer terug in het interieur van een woning of kantoor. Denk maar aan de stijlvolle zwarte rails die vaak opduiken. De spots kunnen naar wens verschoven en gericht worden. Op deze manier creëer je voor elke situatie een andere setting.

Je kan de spot on rail als hoofdverlichting gebruiken en het is ook een uitstekende manier om bepaalde plaatsen in je woning te voorzien van accentverlichting. Naast het moderne design is de railspot dus gewoon handig in gebruik, zelfs voor mensen met 2 linkerhanden.

Spot on rail2

Installatie van de spot on rail

Voor je start met de installatie moet je beslissen waar je de rail wil. Deze kan zowel in het plafond geïntegreerd worden als aan het plafond of de muur bevestigd worden. Je kan de rail ook laten pendelen. De lichtpunten hebben natuurlijk stroom nodig, voorzie dus een aansluiting.

Is er al een aansluitpunt voorhanden, maar heb je toch meer licht nodig? Met de spot on rail is dit perfect mogelijk. Extra spots zijn makkelijk en snel geplaatst. Heb je geen klusser voorhanden? Roep dan de hulp in van een professionele installateur.

Spot on rail5

Slim railsysteem met spots

De opkomst van smart ledverlichting is niet meer te missen. Dit is perfect te combineren met de spot on rail-oplossingen.

De voordelen op een rijtje:

  • Individueel instelbaar (lichtsterkte en lichtkleur) om meerdere sferen te creëren
  • Opgeslagen instellingen eenvoudig activeren
  • Te besturen met smartphone of tablet vanuit je bureaustoel of zetel
  • Makkelijk te integreren met domotica

Heb jij het licht gezien? Project0 in Waregem biedt oplossingen voor particulieren en professionals. Van rails en armaturen tot verschillende andere soorten ledverlichting. Bekijk ons gamma.

Toch nog vragen over de spot on rail?

Contacteer Project Zero voor een professionele uitleg of een vrijblijvende offerte.


Ook interessant

Project Zero Solarsolutions 2023 5 1

Solar Solutions Kortrijk

22 sep. 2023
Particulier Zonnepanelen Professioneel Laadpalen Verlichting Smarthome Energieopslag

Op woensdag 25 & donderdag 26 oktober 2023 neemt Project Zero deel aan vakbeurs Solar Solutions Kortrijk in Kortrijk Xpo. Solar Solutions Kortrijk is de grootste vakbeurs voor zonne-energie in...