VPV sunsolutions

31 mei 2022
Particulier Zonnepanelen
VPV F09 Presentatie VPV web 2

Werkende testopstelling om data te verzamelen

"Hoeveel bespaar je nu precies met zonnepanelen en met een warmtepompboiler? En waarom zou ik extra investeren in een meet- en besturingsmodule van Smappee?” Het zijn veelgestelde vragen voor wie systemen met hernieuwbare energie installeert. In plaats van de vragen theoretisch te beantwoorden, zette Project Zero een testopstelling op. In een echte woonomgeving en met onbeheersbare parameters zoals het weer. Het leverde realistische data en heldere antwoorden op.

Waardevolle data uit het echte leven

Meer dan producten verkoopt VPV Sunsolutions oplossingen. Om precies te weten wat je kan en mag verwachten als klant, wordt alles uitgebreid getest. De meetgegevens van deze demo-opstelling lieten toe om idealen te bepalen, maar ook effectieve besparing aan te tonen en correcte verkoopprijzen vast te leggen

De installatie bevatte:

  • 6 Dualsun Spring hybride panelen
  • 6 PV-panelen Eurener 415wp
  • sturing en metingen via Smappee

Hoogwaardige producten van Dualsun

Om elke klant een oplossing op maat van zijn wensen en noden te bieden, slaan VPV Sunsolutions en Project Zero de handen in elkaar met gerenommeerde merken, zoals Dualsun. Deze Franse fabrikant van zonnepanelen onderscheidt zich voornamelijk met het hybride zonnepaneel Spring.

De werking van Dualsun Spring is 3-zijdig:

  • aan de voorkant wekt het paneel tot 375 Wp/paneel elektriciteit op
  • langs de achterkant kan je water verwarmen
  • de achterzijde koelt het paneel om het elektrisch rendement te verhogen
VPV Sun Solutions NEW2

Nieuwe toepassingen met geteste systemen

Dualsun Spring wordt op heden vooral gebruikt voor het verwarmen van zwembaden. In hun demo onderzocht Project Zero de mogelijkheden in combinatie met een elektrische of warmtepompboiler. Daarvoor viel de keuze op warmtepompboiler Remeha Arorra, met verwarming via een gesloten koelkring (met aansluiting van de panelen) en warmte uit de buitenlucht.

Door de panelen te koppelen aan de warmtepompboiler en een circuit met glycol warmt de energie van de zonnepanelen het sanitair warm water voor tot 70 graden. De bestaande brander moet daardoor minder in actie treden en het verbruik daalt.

VPV Sun Solutions NEW5
VPV Sun Solutions NEW11

Premie voor groene verwarming

Investeren in nieuwe technologie loont. Je maakt je woning klaar voor de toekomst en verdient je installatie terug door besparing op energie. Als je nog een subsidie binnenhaalt, wordt het helemaal interessant.

Dualsun-panelen vallen in de categorie van zonnecollectoren. Daardoor heb je recht op subsidies, op voorwaarde dat een RESCert-gecertificeerd installateur je panelen plaatst. Je krijgt tot 550 €/m² (max. 2.750 €). 1 paneel uit de testopstelling was 1,881 m², goed voor 1.034,55 € subsidie.

VPV Sun Solutions NEW3